Top 5 hulpmiddelen voor ouderen die thuis blijven wonen 

5 hulpmiddelen om te overwegen wanneer je senior bent

De top 5 hulpmiddelen die iedereen in huis moet hebben die een jaartje ouder wordt
Senioren die nog thuis wonen en dit graag ook blijven doen in de toekomst hebben allemaal èèn ding gemeen: ze hebben enkele hulpmiddelen in huis die het leven in hun eigen woning mogelijk maakt. Wanneer we een jaartje ouder worden kunnen enkele hulpmiddelen ons verder helpen om langer thuis te wonen. Lees hieronder over welke essentiële hulpmiddelen wij het hebben.

Veiligheid in de keuken

Lekker onafhankelijk blijven je eigen gerechten koken in je eigen keuken, staat hoog op het verlanglijstje van vele ouderen. Koken wil zeggen dat je een fornuis, oven, blender, enz nodig hebt. En ouder worden brengt vaak ook wat vergetelheid met zich mee. Daarom is een ‘Alles-in-een-uit-knop’ zeker geen overbodige luxe in je keuken. Wanneer je keuken verlaat kan je simpelweg op deze knop drukken en ben je er zeker dat al je toestellen zijn uitgeschakeld. Zo hoef je je geen zorgen te maken over het vergeten afleggen van een kookbekken, wat wonderen doet voor je gemoedsrust. 

Toegankelijkheid in de keuken

Om zelfstandig te blijven koken in eigen huis is het ook aan te raden om je keuken aan te passen aan je ouderdom. Zet geen dingen in je kasten tot helemaal achteraan zodanig je ver moet reiken om deze uit te halen. Overweeg om je keukentoestellen op aangepaste hoogte te monteren zodanig je bijvoorbeeld niet te diep hoeft te buigen om iets uit te oven te halen of ver hoeft te reiken om de microgolfoven te poetsen. 

Personenalarm, altijd dichtbij hebben

Een centraal geïnstalleerde telefoon of een knop rond de hals of pols, maakt het je gemakkelijker om iemand te contacteren wanneer je in nood bent. Je veilig voelen in je eigen huis, ook op je oude dag, is erg belangrijk. Een personen alarm doet je veiliger voelen in eigen huis en geeft ook meer gemoedsrust voor je kinderen en familie. Lees meer over de verschillende zorgdomotica in onze blogs.

Steunen en grepen plaatsen waar het nodig is

Een handgreep plaatsen zodanig je een extra steun creëert wanneer je in je bad stapt of een extra handgreep aan een opstapje of drempel bij je thuis, biedt je ook meer veiligheid. Preventief extra houvasten creëren is je voorbereiden op een levenlang thuis wonen.

Drempels wegwerken

Een handgreep bij een drempel plaatsen heeft je extra steun bij het nemen van deze drempel. Maar drempels volledig wegnemen is nog steeds de beste oplossing. Je neemt hierbij gevaarlijke obstakels weg. Een drempel overbruggen of zelf volledig wegwerken kan op verschillende manieren. Lees er hier alles over
 

Meer informatie?

Bel gratis 0800/95 700

Heb je een vraag of zit je thuis zelf met een uitdaging? Contacteer ons gratis en vrijblijvend voor meer informatie.
blijfactiefteam