Een (zorg)huis in je tuin. Modulaire woningen: de toekomst

Wat is een modulaire unit?

En waarom ervoor kiezen?

Als je ouder wordt of met beperkingen geconfronteerd wordt, wil je graag samen met jouw partner zo lang mogelijk thuis blijven wonen. In veel woonsituaties is dat niet goed mogelijk, aangezien de huidige woning niet aan de eisen voldoet. 
Dus heb je nood aan extra woon-, werk- of ontspanningsruimte? Een zorgwoning of kangoeroe woning? Dan kan je kiezen voor een 'module home'. Dit is een soort container maar met alle comfort en gemak van een thuis. De mogelijkheden zijn oneindig qua combinaties, grootte, materialen, ....
Je kan deze unit aan je bestaande huis 'hangen' of gewoon in de tuin zetten. 
 

Een prefab containerunit: duurzaam, veilig, ecologisch en budgetvriendelijk.

Een prefab woning of containerwoning laten bouwen is goedkoper dan traditionele bouw. Het is bovendien duurzaam, veilig, flexibel en ecologisch. De afwerking kunt u vrij kiezen. En ten slotte gaat het bouwen op zich ook vrij snel! Waar wacht je nog op?

Waarom kiezen voor een prefab container woning?

Een prefab woning of containerwoning in houtskeletbouw is goedkoper  dan een traditioneel gebouwd huis.
Een prefab woonunit is erg duurzaam.
Laat je een prefab containerwoning bouwen, dan kunt u op beide oren slapen: het is een erg veilige constructie, met respect voor strikte bouwnormen.
Als je kiest voor een prefab huis in één module, dan kun je het later altijd verplaatsen.
Een prefab wooncontainer in houtskeletbouw is energiezuinig.
Onze prefab woningen hebben een veel lagere CO2-uitstoot dan traditionele huizen en zijn dus erg ecologisch! We voldoen nu al aan de energienormen die van kracht zullen zijn in 2021.
De wooncontainer kan op 6 tot 8 weken tijd klaar zijn.
Als je kiest voor een prefab aanbouw unit als zorgwoning komen er enkel maar voordelen bij. Je kan de unit aanpassen aan al je noden en wensen. 
Slaapgedeelte en sanitaire voorzieningen komen naar het gelijkvloers
Laagdrempelig in aanschaf door koop, huur of lease
Vergunningsvrij te plaatsen
Aanwezigheid praktische zorg technologie mogelijk 
Een aangepaste zorg unit ontlast mantelzorg en familie
Geen valrisico meer aangezien alles gelijkvloers is
Vanuit de zorgwoning ben je meteen in de tuin

Bijbouw, aanbouw, ... Wat is de kostprijs?

Je kan kiezen uit verschillende mogelijkheden. Zo kunnen de woonunits dienen als prefab aanbouw of bijbouw , kantoorruimte, poolhouse , recreatieruimte, garage, zorgwoning  …
De prijzen voor een casco prefab unit of containerwoning in houtskeletbouw variëren vanaf 460 euro/m² (excl. btw). Met casco bedoelen we geleverd en geplaatst, waterdicht, schilderklaar en voorzien van elektrische bekabeling, sanitaire en rioleringsbuizen, pvc-ramen en -deuren. Hiermee liggen de kosten voor een prefab huis of woning een stuk lager dan bij traditionele bouw. Een belangrijk voordeel is dat we zoveel mogelijk werken uitvoeren in onze eigen fabricagehal. Zo winnen we heel wat tijd. Een goedkope prefab containerwoning laten bouwen op een korte tijd kan dus zeker!
Op een prefab bij Modulehome geniet je van 10 jaar garantie op de montage van bouwmaterialen.

Waaruit bestaat een prefab containerunit?

Prefab containerwoningen zijn veelal in houtskeletbouw. Er kan gewerkt worden met sterk Noors dennenhout. Voor overbruggingen tussen verschillende woonunits kunnen er stalen balken geburikt worden. De funderingen van alleenstaande modules zijn schroefpalen. Voor volledige woningen is dit een ringbeton.

Casco, sleutel op de deur of à la carte

Je kan grofweg kiezen voor een prefab woning op drie manieren. Maar prefab is erg flexibel, heb je een ander zicht op je aanbouw of bijbouw, het kan mogelijk gemaakt worden.
casco: wind- en waterdicht, voorzien van elektrische bekabeling, ramen en sanitaire en rioleringsbuizen
sleutel op de deur: volledig afgewerkt en dus instapklaar
à la carte: u beslist welke werken wij uitvoeren en welke u zelf regelt.

Welke afmetingen zijn mogelijk?

Geheel volgens het concept en de filosofie van prefab huizen is flexibiliteit troef. We kunnen modules bouwen tot maximaal 4,5 meter breed en 14 meter lang. Wil je een grotere woning, dan kunnen we twee modules aan elkaar koppelen.

'Kabien'

De allereerste 'Kabien' werd gedoopt met de naam ‘FutureNow’. Ontworpen in één jaar, gebouwd in 4 maanden. Een ijzersterk staaltje architectuur met de allernieuwste trends & technologieën. 
FutureNow omvat een keuken, eettafel, douche, toilet, wastafel, slaapkamer & terras. De sterkte is dat je in een vingerknip van de slaapkamer een bureau maakt, van de eettafel een vergaderzaal, van de keuken een demo-tafel. Ergonomie en gemak zijn twee kernelementen in het concept. Volledig in lijn met de toekomst. 

Meer informatie?

Bel gratis 0800/95 700

Heb je een vraag of zit je thuis zelf met een uitdaging? Contacteer ons gratis en vrijblijvend voor meer informatie.

blijfactiefteam