Waterkerende dorpels

Verhogingen niet langer als drempel zien

Waterkerende dorpels kunnen het leven van rolstoelgebruikers een pak aangenamer maken. Traditionele drempels vind je in elke woning en zijn noodzakelijk voor de waterkeringen. Maar voor verkeer op wielen – denk maar aan bedden, rolstoelen en rollators – zijn traditionele dorpels lastig. Zo zijn ze ook vaak aanleiding nummer een bij vallen binnenshuis.

Waterkerende dorpels

Met de waterkerende dorpels van Vari-Stepp zijn verhogingen in huis niet langer een obstakel. Ze voorzien een prima waterkering voor natte ruimtes, zijn rolstoelvriendelijk en zorgen er ook voor dat minder mensen erover struikelen.

De Vari-Srepp dorpel ziet eruit als een traditionele dorpel. Wanneer er gewicht op komt, zakt hij echter naar beneden en komt hij op gelijke hoogte met de vloer. Zo kan het rollend verkeer zonder weerstand erover bollen.

Toepassing nieuwbouw & renovatie

De waterkerende dorpel kan overal in huis geplaatst worden, maar ook in ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen en (particuliere) zorgwoningen. Maar ook hotels, horeca, vliegvelden en tankstations kunnen met de waterkerende dorpel toegankelijker worden voor rolstoel- en rollator gebruikers.

De Vari-Stepp past perfect in nieuwbouw, wanneer alle betrokken partijen er tijdens de ontwerp- en uitvoeringsfase rekening mee houden. Ook bij renovatiewerken kunnen traditionele dorpels makkelijk vervangen worden.

Brandvertragend

Veiligheid is in elke omgeving belangrijk, ook in een aangepaste omgeving voor mensen met een beperking. De dorpels van Vari-Stepp zijn niet alleen handig, ze zijn ook brandveilig. Onder een brandvertragende deur kan je makkelijk een dorpel plaatsen die 60 minuten brandvertragend is. Ook is het product verkrijgbaar in verschillende kleuren. Opvallende variaties zijn immers bevorderlijk voor de veiligheid.

Referenties

De Vari-Stepp is in het laboratorium getest op cyclische belasting en voldoet ruimschoots aan de uitgangspunten. Ook op andere locaties scoort het product goed, zo getuigen het Jeroen Bosch Ziekenhuis in ’s-Hertogenbosch en Ouderenzorg De Annenborch in Rosmalen.

Meer info of vragen?

Contacteer ons gratis via 0800/95 700 of via info@blijfactief.be

blijfactiefteam