Aangepaste badkamers en hulpmiddelen

Thuis genieten van je aangepaste badkamer

Aanpassingen in de badkamer samen met hulpmiddelen kunnen het leven soms gemakkelijker maken, zeker wanneer je minder mobiel bent. Blijf Actief helpt je.

Aangepaste badkamers helpen mensen die minder mobiel zijn. Zwaardere mobiliteitsbeperkingen kunnen de normale gang van zaken immers belemmeren. Zo kan bijvoorbeeld naar het toilet gaan een hele uitdaging worden, tot op het moment dat je niet langer zonder hulpmiddelen kunt. Daarom is het belangrijk om tijdig woningaanpassingen te overwegen, ook in de badkamer. Pas daarom tijdig je huis aan, zodat het je leven vergemakkelijkt en je een veilig en vertrouwd gevoel blijft hebben.

Hoe aangepaste badkamers mensen vooruithelpen

Een van de belangrijkste kenmerken van een goede toegankelijke badkamer is het juist plaatsen van alle hulpmiddelen in. Zo maken in hoogte verstelbare producten het gebruikers gemakkelijk om te bewegen. Maar ook de fysieke belasting voor eventuele verzorgers neemt af. Unieke kenmerken zijn de in hoogte verstelbaar wc,  wastafel en douchezitje. Omdat we de producten tegen de muur monteren, blijft er voldoende ruimte over voor mogelijk andere hulpmiddelen. Deze manier van werken is ook bevorderlijk voor de hygiëne, omdat schoonmaken eenvoudiger en effectiever wordt door het totale ontwerp. Om een badkamer op maat te maken is onderzoek naar de natuurlijke bewegingspatronen van mensen belangrijk. Zo komen we tot een aangepaste badkamer waarin de gebruiker zich veiliger en  onafhankelijker voelt. Ouderen en mensen met beperkingen die zichzelf kunnen behelpen in de badkamer, hebben overigens meer zelfvertrouwen, privacy en waardigheid.

En wat mag dat kosten?

Een vraag die we steeds krijgen : “en wat mag dat kosten?” Een direct antwoord kunnen we niet geven, omdat veel afhankelijk is van de gebruikte materialen. Een aangepaste badkamer kan er prachtig uitzien. Maar het is belangrijk na te gaan wat noodzakelijk en wenselijk is, en wat je beschouwt als luxe. Weet dat er diverse mogelijkheden zijn wat premies en subsidies betreft. Ook Blijf Actief helpt je hierbij van A tot Z. Conclusie : Een ogenschijnlijk dure aangepaste badkamer die toelaat dat je nog levenslang in je woning kunt blijven, is een investering die heel snel terugverdiend wordt, zowel in geld, comfort als gemoedsrust.

Bekijk onze gerealiseerde projecten en laat je inspireren.

Meer informatie?

Contacteer ons gratis en vrijblijvend
Blijf Actief, onze naam is onze missie. Woningaanpassingen voor ouderen en gehandicapten
blijfactiefteam